Приета е програма Хоризонт 2020 ЕВРАТОМ

0 / 6
Рейтинг: 0 / 6 от 0 потребители
Снимка: интернет

Съветът на Европейския съюз прие програма за ядрени изследвания и обучение на Европейската общност за атомна енергия (ЕВРАТОМ).

Новата програма дава възможност за приемственост на научноизследователските дейности по ядрени изследвания извършвани в рамките на настоящата програма ЕВРАТОМ, която изтича в края на 2013 г., като част от Horizon 2020.

Програмата ще има същия опростен достъп до научно-изследователски проекти и правилата за участие, както Horizon 2020. Програмата на ЕВРАТОМ обхваща преки и непреки действия.

Непреките действия ще обхващат научни изследвания и изследвания в областта на ядрения разпад, безопасност и радиационната защита по термоядрена енергия. Директните действия са за дейности на Съвместния изследователски център (JRC) в областта на управлението на ядрените отпадъци, въздействие върху околната среда, безопасността и сигурността. Изследователските дейности ядрено делене, са в съответствие с целта за повишаване на безопасността на ядрения разпад и други употреби на лъчението в промишлеността и медицината.

ЕВРАТОМ програми са ограничени до пет години, в съответствие с Договора за Евратом.Бюджетът на програмата е определен на € 1,6 млрд. по текущи цени за периода 2014-2018.

Програмата на Евратом ще продължи да допринася за изпълнението на стратегията "Съюз за иновации" чрез засилване на конкуренцията за високи научни постижения и ускоряване разгръщането на ключовите иновации в областта на ядрената енергия, особено в термоядрения синтез и ядрената безопасност, и ще допринесе за справянето с енергийната и предизвикателствата на изменението на климата. По този начин те ще подкрепят създаването на Европейско изследователско пространство.

Ако имате интерес, моля обадете се на нашия мейл или на ibdscience@gmail.com

0 / 6
Рейтинг: 0 / 6 от 0 потребители

Реклама:

Коментирай

Попълнете кода от изображението:
IBD.bg ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.
коментари0
Предишна статия

АКЦЕНТИ

Присъединете се към нас