Награди за млади изобретатели

0 / 6
Рейтинг: 0 / 6 от 0 потребители
Снимка: интернет

 

Ясни са победителите на 49-ия финал във Федералната република „Младежта изследва“. Проф. д-р Йохана Ванка, Федерален министър на образованието и изследванията, награди в Кюнцелзау най-добрите млади изследователи в Германия.

Тя отличи върховни постижения в областта на математиката, информатиката, природните науки и техниката. Главното отличие, наградата на Федералния президент за изключителна работа, спечелиха Лукас Хьоне (17 г.) и Лукас Грефнер (16 г.) от Саксония-Анхалт. Те са разработили иновативен 3-D-принтер, който е особено подходящ за производството на ротационно симетрични детайли. Леонард Бауерсфелд (16 г.) от Баден-Вюртемберг бе отличен с наградата на Федералния канцлер за оригинална работа. Той е създал спринклер, който за разлика от обичайните не изпръсква водата, а я всмуква обратно. При това той доказва, че т.н. кориолисова сила предизвиква въртенето на спринклера.

Наградата на Федералния министър на образованието и изследванията за най-добра интердисциплинарна работа получиха Адриан Хук (19 г.), Даниел Хайд (19 г.) и Рафаел Квадбек (17 г.) от Баден-Вюртемберг. Те представиха напълно разработена уредба за обезсеряване на биогаз посредством специални бактерии. Общо бяха отличени 16 млади изследователи.

0 / 6
Рейтинг: 0 / 6 от 0 потребители

Реклама:

Коментирай

Попълнете кода от изображението:
IBD.bg ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

АКЦЕНТИ

Присъединете се към нас