HTC губи войната в полето на смартфоните

0 / 6
Рейтинг: 0 / 6 от 0 потребители
Снимка: интернет HTC One M8

Ето защо HTC губи войната в полето на смартфоните.


Войната между смартфоните е война на бюджет.  Ако погледнем бюджета на HTC срещу маркетинг бюджета на Samsung, ще видим драматичната разлика между позиционирането на смартфоните между двете компании.Компанията e в състояние и може да измисли как да се направи качествен смартфон, но тя все още не разполага с отговор на въпроса, как да направи този смартфон забележим на пазара.

Ако разгледаме анализа на последните маркетингови данни  изпратени на CNET от Kantar Media, ще забележим  огромния проблем пред който е изправен HTC. През 2013 г. Samsung се похарчили $ 363 милиона в областта на маркетинга в САЩ, като само $ 128 000 000 са отделени само през четвъртото тримесечие.

Apple не беше безотговорен, харчейки $ 350,900,000 миналата година, и повече от 100 милиона долара по време на летния сезон.

Какво направи HTC? В реклама и маркетинг бяха вложени нищожните $ 75,8 милиона - за цялата година. През четвъртото тримесечие на миналата година са отделени само $ 1,500,000, според Kantar. С такова бюджетно несъответствие, лесно се разбира, защо оригиналния HTC One бил напълно засенчена от неговите съперници.Историята е на път да се повтори с HTC One M8, смартфона, който компанията представи
във вторник. The M8 предлага елегантни подобрения спрямо първоначалния модел. Нов този момент, компанията  има нещастието да стартира срещу Samsung Electronics "Galaxy S5с агресивната си маркетингова и рекламна стратегия.

Как HTC се конкурира с тях?

"Те наистина трябва да отговорят на поставените от пазара изисквания и въпроси", каза Maribel Lopez, анализатор в Lopez Research. ". „Те трябва да покажат, къде се намират на пазара на тези устройства."

В началото на деня се забелязаха няколко проблясъци от мениджмънта на HTC. Председателят, г-жа  Cher Wang е стегнала юздите на компанята. В зората на своето създаване HTC е била близо да се превърне в добре разпознаваемо име само преди няколко години, когато той е бил отговорен за някои от високотехнологичните смартфони в индустрията. HTC е първата компания, която е създала Android смартфон,
партнирайки си с Google, за да създаде G1 мрежта. Това беше първата 4G WiMax смартфон със Sprint EVO 4G, както и първия Verizon LTE смартфон с Thunderbolt.

Неговият първоначален чувствителен и лесен потребителски интерфейс е крайно сполучливо решение за по-старите и по-малко удобни версии на Android,  като спечели много фенове, които не харесаха само операционната система, но специално HTC, го пиемаха, като отличен модел. В един момент се оказа, че HTC е позициониран да е като флагман устройство на всички по-големи доставчици на смартфони.

Но HTC никога не постига този статут да е име в своята област и марката започна да избледнява, тъй като редица от техните смартфони започнаха да дават дефекти. Тя се разпростря твърде надалеч с твърде много различни продукти, които от време на време са работили, като се създадоха твърде много ексксклузивни  партньори.

Докато Samsung е имал пари и ресурси, за да се хвърли в  масирана кампания, HTC винаги е разчитал на силата на своите продукти. Но никога не е получил първенство, въпреки че се радва на предаността на  Apple.

Така че, дори ако HTC отново се насочи към създаването на качествени продукти, името му може да е вече твърде много избледняло и това може да изисква повече пари, отколкото на компанията трябва да вложи за да го съживи.

По материали на Roger Cheng - CNET

0 / 6
Рейтинг: 0 / 6 от 0 потребители

Реклама:

Коментирай

Попълнете кода от изображението:
IBD.bg ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.
коментари3
Felipe 12.06.2015

Super jazzed about getting that knwwoh-o. http://zchwuwsny.com [url=http://bzgliacpdsr.com]bzgliacpdsr[/url] [link=http://iypnldqj.com]iypnldqj[/link]

Ema 12.06.2015

Superb inoomratifn here, ol'e chap; keep burning the midnight oil.

Kyron 09.06.2015

I found just what I was needed, and it was enagtrtinine!

Предишна статия Следваща статия

АКЦЕНТИ

Присъединете се към нас