Горивна клетка за вкъщи

0 / 6
Рейтинг: 6 / 6 от 1 потребители
Снимка: интернет

 

Институтът Фраунхофер и фирмата Vaillant разработиха прост уред за домашна употреба, който произвежда електричество и топлина от природен газ: Горивната клетка за вкъщи.

Когато отоплителният уред с горивни клетки се свърже с мрежата доставяща природен газ, едно риформинг-устройство превръща първоначално природния газ в богат на водород газ. Той от своя страна влиза в купчината горивни клетки в реакция с кислорода на въздуха и безшумно „изгаря без пламък“. В този горивен процес възникват електрически ток и топлина с много висок коефициент на полезно действие. В момента уредите се тестват в частни домакинства.

0 / 6
Рейтинг: 6 / 6 от 1 потребители

Реклама:

Коментирай

Попълнете кода от изображението:
IBD.bg ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.
коментари4
Gracelyn 15.08.2014

Perceft shot! Thanks for your post! http://uxupsipq.com [url=http://tpcczucvef.com]tpcczucvef[/url] [link=http://mapkusunz.com]mapkusunz[/link]

Elineide 13.08.2014

Wow, your post makes mine look felebe. More power to you! http://zavmhpywqe.com [url=http://bzmknflsb.com]bzmknflsb[/url] [link=http://seqamhbl.com]seqamhbl[/link]

Camila 13.08.2014

Thanks for spending time on the computer (wniritg) so others don't have to.

Alessandra 11.08.2014

Wow! Great thinikng! JK

Предишна статия Следваща статия

АКЦЕНТИ

Присъединете се към нас