Сила и скорост на вятъра без измерителни уреди

0 / 6
Рейтинг: 0 / 6 от 0 потребители
Снимка: интернет

Когато сме сред природата или в града често ни застига силен вятър. Казваме че духа силно, бурно или слабо, но за сега може да кажем само качествено за силата и скоростта на вятъра. Тя се основава на субективни фактори, като движение на листата на дърветата, клоните, димът издигащ се от комините.

 

През 1805 г. ирландския хидрограф Френсис Бофорт, създава една сравнителна таблица (Скала на Бофорт), която се използва и днес от метеоролози и моряци с цел приблизително определяне скоростта на вятъра. Тя категоризира движението на въздушните маси в 12 степени - от безобиден ветрец до унищожителна стихия.

 Ако не се вижда достатъчно ясно, отворете приложения документ

0 / 6
Рейтинг: 0 / 6 от 0 потребители

Реклама:

Коментирай

Попълнете кода от изображението:
IBD.bg ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.
коментари4
Tracen 16.08.2014

I love these arslicet. How many words can a wordsmith smith? http://bfpcraajrw.com [url=http://jwxtifbi.com]jwxtifbi[/url] [link=http://ahwwwhfseia.com]ahwwwhfseia[/link]

Hines 15.08.2014

Last one to utiilze this is a rotten egg!

Shane 13.08.2014

Thanks guys, I just about lost it lonkiog for this. http://gzickvwdi.com [url=http://vlttfqvbca.com]vlttfqvbca[/url] [link=http://lmgcgbbrqgt.com]lmgcgbbrqgt[/link]

Mattie 12.08.2014

Wow, this is in every reespct what I needed to know.

Предишна статия Следваща статия

АКЦЕНТИ

Присъединете се към нас