Каква е разликата между времето и климата

0 / 6
Рейтинг: 6 / 6 от 2 потребители
Снимка: Интернет

ВРЕМЕТО:

Времето е по своята същност начина, по който се държи атмосфера, главно по отношение на ефектите върху живота и човешката дейност. Повечето хора мислят, за времето само по отношение на температура, влажност, валежи, облачността, слънцегреене, яснота, вятъра и атмосферното налягане. На повечето места времето може много бързо да се промени – от минута до минута , от чат до час от сезон до сезон.

КЛИМАТ:

Климатът е дългосрочния модел на времето в дадена област. Някои учени определят климата като средното време за определен регион и период от време, обикновено се приема в продължение на 30 години. Когато учените говорят за климата, те говорят в термините на средните стойности на валежите, температурата, влажността, слънчевата ективност, скоростта на вятъра, явления като мъгла, слана, бури и градушки, както и други мерки на времето, които се случват в продължение на дълъг период на определено географско място. Например, след разглеждане на много данни, включително и спътникови снимки, учените могат да кажат дали в даден регион не е имало засушаване или са паднали повече валежи от средното за страната Ако дадена помяна продължава в продължение на много години, казваме, че има промяна на климата.

Времето варира през цялото време, но изменението на климата не се променя толкова бързо. Климатът на Земята се променя сравнително бързо (в сравнение с обичайното си темпо), сега тези промени се дължат на засиленото присъствие на парниковия ефект, причинен от човека, на повишение емисии на парникови газове, които водят до общо затопляне.. Това не означава, че няма да има студове, дори и рекордни ниски температури

Според информацията NASA.gov, дава разликата между времето и климата. Това е мярка за време.Времето е това, което в условията на атмосферата се случва за кратък период от време, а климата е средното време за много дълъг период от време.

Времето е промяна, която се случва всеки ден.Климатът е статистиката за времето, описвайки ежедневните модели на определено място за определен период от време, обикновено година.
"Времето" изразява метеорологичните условия, във вашия град през следващите 5 дни, или през следващите шест месеца. "Кклимат" е средна стойност за времето във вашия град и на няколкостотин километра около него, през следващите 100 години. С други думи, когато говорим за време, говориме за атмосферните условия сега или в миналото или в бъдещето. Климат говори за промените на времето с течение на години.  Времето се променя, но климатът също не е толкова непостоянен. Със сигурност ние наблюдаваме климатични промени, които се случват докато четете дори тези редове. Общото затопляне на Земята се характеризира като "глобалното изменение на климата" Времето е моментна снимка, тя е това, което се случва в определен момент. Климатът е по-общо описание на обхвата и средни стойности на времето.

0 / 6
Рейтинг: 6 / 6 от 2 потребители

Реклама:

Коментирай

Попълнете кода от изображението:
IBD.bg ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.
коментари4
Mircea 16.08.2014

I'm imdrpssee. You've really raised the bar with that. http://lcxuuu.com [url=http://epilycpvib.com]epilycpvib[/url] [link=http://zhlfvf.com]zhlfvf[/link]

Josie 15.08.2014

This is crsatyl clear. Thanks for taking the time!

Elunk 14.08.2014

If not for your writing this topic could be very covetluond and oblique.

Bertha 12.08.2014

Yo, good loikon out! Gonna make it work now.

Предишна статия Следваща статия

АКЦЕНТИ

Присъединете се към нас