Страхът - детонатор

0 / 6
Рейтинг: 6 / 6 от 1 потребители
Снимка: интернет

Страхът – детонатор

В какъв свят живеем само – едни казват, че  е започнала третата световна война, други – че има война на религии. Каквото и да е, обикновенният човек тотално се обърка. И как не, когато дори и световните лидери не могат да вземат адекватни решения. Или по-скоро могат, но по една или друга причина не желаят да се ангажират с решаване на проблемите. В опитите си да объркат общественото съзнание и да го държат далеч от своите прагматични и частни интереси, политиците са на път да разединят Европа. Германия трябваше да стане двигателят на икономиката, а Франция се стреми да бъде първият дипломат в Европа. 

Ислямска държава, си играе своята игра, върти бизнес с петрол, оръжия, хора и дава да се разбере, че е фактор не само между племенните войни в Сирия и Ирак, но и в Европа.

Самоубийствените атентати не започнаха с Париж. Нещо повече, жертвите са многократно повече в самите арабски държави отколкото в Европа. Но лицемерието на преславената западна демокрация не обърна внимание на хилядите убити в Сирия, Ирак, Африка. Не се обърна внимание и на атентата в Турция - някак бързо отзвуча. Бомбата избухнала на борда на самолета, където загинаха над 200 руснаци се асоциира само като самолетна катастрофа. Но когато се случиха събитията в Париж, цяла Европа потъна в траур. 

Самите атентанти са чудовищни, дело на извратени терористи с някаква своя кауза, която те единствено си разбират. 

Всеки атентат, където загиват невинни хора е престъпление. Всяка жертва, носи отчаянието и тъгата на най-близките и приятелите на жестоко убитите.  

Самите атентатори най-често загиват, било от куршумите на силите за сигурност или от самовзривяване. Но те постигат нещо много повече от самия атентат. Всяват ужас между хората, страхове за живота, ангажирането на огромен ресурс за организиране на превенция на бъдещите атентати, които за съжаление отново ще се случват. 

Ислямска държава, няма да издържи на международния натиск. Те направиха великата глупост да воюват срещу всички. Но изнесоха с бежанците в Европа елитни бойци. Една армия, която се самоорганицира и привлича все повече привърженици не само от средите на радикалните ислямисти, но и от поколенията, които са родени в Европа. Ислямска държава ще прелее в анонимните клетки разпръснати в цяла Европа. Видя се, че един атентат в Европа, предизвика много по-голям отзвук в света, отколкото ежедневните атентати и хиляди жертви от Близкия Изток и Африка. 

Най-страшното е, че самите хора неволно се чувстват като мишени. Може в метрото или в някое кафене да се взриви поредната отрепка, вярвайки, че е мъченик. Всяка столица, град, село стават обект на потенциален терор. Стотици ще са жертвите, хиляди ще бъдат пряко засегнати от тези зверства, милиони евро ще се отделят от правителствата за едно хаотично реагиране на тази непозната досега война.

Масовата психоза за неизбежна опасност ще обхване наслението в Европа, Азия, Америка Законадателството на всяка страна ще се промени с оглед на новите реалности. Ще се простим със законови човешки права за сметка на една неясна, имагинерна сигурност.

Тогава ще дойде втората вълна от апокалиптичните планове за терор. Много скоро терористите ще разберат, че е много по-ефикасно и много по-малко рисковано да детонират стаения страх в населението. 

Ще зачестят съобщенията, анонимните обаждания за заложени бомби на обществени места, самолети, влакове, кораби. Само на цената на един градски разговор, новите терористи с изродено удоволствие ще наблюдават как се отцепват огромни територии от населените места. Как скоростно се отклоняват и презимяват самолети след съобщение за бомба на борда. Как се авакуират огромни маси хора от дадени квартали. Ако съобщенията са за хичимеско или бактериоологично нападение, ще станем свидетели на евакуацията на цели градове.

Няма да е необходимо да се използват оръжия и взривове, или поне не толкова често. Но страхът ще бъде детонаторът на масовия ужас от предстояща атака. Преките загуби за икономиката ще бъдат огромни. Отклонения ресурс за проверка на заплахата от старана на силовите структури ще бъде съизмерим с релно нападение. Масовата психоза, паника, наранявания от евакуациите няма да са малки. Но най-ужасяващото чувство за тревога ще бъде очакването за реана експлозия. Този зловещ сценарии ще продължава и ще се поддържа от десетките лумпени, психопати, дрогирани или скучаещи субекти в самите държави. Няма да останат назад в създаването на такава паника и отделни политически групи преследвайки свои тесни интереси. 

Заедо с детонирането на страха, ще има и реални атентати, които да подържат ужаса и да докажат, че заплахите са реални. Така страхът и нещастните цивилни жертви ще поддържат обземащата парализа на всеки един от нас.

Едно обаждане ще бъде достатъчно едновременно да се евакуират цели квартали в Париж, Рим, Москва, Лондон... и да предоставят садистичното удоволствие на уродливите терористи.

 

 

0 / 6
Рейтинг: 6 / 6 от 1 потребители

Реклама:

Коментирай

Попълнете кода от изображението:
IBD.bg ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

АКЦЕНТИ

Присъединете се към нас