СЕМАНТИЧЕН МОДЕЛ НА ИДЕИТЕ НА СПЕЦИАЛНА ТЕОРИЯ НА ОТНОСИТЕЛНОСТ – ЧАСТ 1

0 / 6
Рейтинг: 0 / 6 от 0 потребители
Снимка: Интернет

Анотация:

Най-естественият подход в усилието ни да осъзнаем семантиката на идеите в специалната теория на относителност е да моделираме представите си така, че да разкрием структурното съдържание на тези идеи. Предлагам модел, който да отстрани категоричността на някои идеи, да елиминира тяхната канонична декларативност, който да представи тези твърдения като следствия от други по-общи твърдения.

Обосновано е защо всеки експеримент, проведен в превозно средство, което се движи равномерно праволинейно, дава резултат, който е еднакъв на резултата от същият експеримент, проведен в неподвижно превозно средство. Обосновано е защо принципа за инвариантност на скоростта на светлината дефинира отсъствието на абсолютно време, както принципа за инерция дефинира отсъствието на абсолютно пространство.

Фотона трябва да го има в собственото пространство на всеки инерциален наблюдател, той трябва да се движи в собственото пространство на всеки инерциален наблюдател и да има една и съща скорост в собственото пространство на всеки инерциален наблюдател. Единственият начин да се случи всичко това е фотона да присъства в собственото пространство на всяко инерциално движещо се тяло като бягаща вълна формирана от трептенето на точките на всяко собствено пространство около техни положения на равновесие. В случая не е налице друга алтернатива и това е единственият вариант. По този начин фотона ще присъства във всяко собствено пространство и ще се намира в състояние на инерциално движение във всяко собствено пространство. Собствените пространства са от един и същи вид и е логично скоростта на фотона като бягаща вълна да има една и съща стойност на скоростта си във всяко собствено пространство.

Цялата статия може да намерите в приложения документ:

0 / 6
Рейтинг: 0 / 6 от 0 потребители

Реклама:

Коментирай

Попълнете кода от изображението:
IBD.bg ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

АКЦЕНТИ

Присъединете се към нас