Страните от ЕС също печелят

0 / 6
Рейтинг: 0 / 6 от 0 потребители
Снимка: Интернет

 

Страните от ЕС също печелят

 

Когато износът на немската индустрия процъфтява, от това печелят в особена степен и другите страни от Европейския съюз. Това показва изследване на Института по германска икономика в Кьолн. Според него увеличаването на износа на немски стоки с 10% води до средно увеличение на вноса на суровини от други страни-членки на ЕС с почти 9%. В търговията между Германия и партньорите от ЕС промишлените суровини съставляват с 57% по-голямата част от общата търговия с промишлени стоки. Затова германската икономика от една страна има нужда от силна промишленост в съседните страни като надеждна база за снабдяване с материали. От друга страна доставките на суровини за немски продукти влияят положително върху производителността на експортните предприятия. Така тяхната конкурентноспособност в международен план продължава да нараства

Следователно икономическите връзки между Германия и другите държави-членки на ЕС носят предимства и на двете страни. Тази взаимовръзка често се пропуска, когато Германия бива мъмрена от други държави-членки на ЕС за експортната си сила. Търговията с индустриални стоки между Германия и държавите-членки на ЕС като цяло е нараснала силно от средата на 90-те години насам, а именно, с 2,5 пъти. Особено тесни са връзките с партньори от ЕС например по отношение на уреди за електронна обработка на данни, автомобили, информационна техника и химически изделия.

0 / 6
Рейтинг: 0 / 6 от 0 потребители

Реклама:

Коментирай

Попълнете кода от изображението:
IBD.bg ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

АКЦЕНТИ

Присъединете се към нас